poza tym samochód ma jakoś dziwnie ustawione światła, tak, że przy załączonych światłach i wyjęciu kluczyka gaśnie wszystko, nie zostają pozycyjne, gdzie tego szukać :?: :!:
Tak się dzieje jak się zmieni "Comming/Leaving home logic" z 0 na 1.
Napewno nie jest to ustawiane na zerowym bicie, tylko gdzieś "dalej".
Tak na marginesie w jakim celu ma być odwrotne ustawienia ASR :?:
no jak to w jakim?!
żeby go nie wyłączać za każdym razem.
Też miałem ten dylemat.
Można dorobić prosty układzik, który przy każdym odpaleniu auta, będzie "przyciskał" ( oczywiście elektronicznie ) przycisk ASR-u wyłączając go.
A ponieważ jak zwykle do prostych rzeczy najtrudniej się zabrać, to wyłączyłem ASR całkiem ( da się VAG-iem ) i wogóle zapomniałem, że istnieje.
Jakby co to trzeba zmienić w sterowniku ABS MK70 w kanale 90 z 1 na 0.
w ogóle ostatnio mam tendencję do WYłączania, tryb skandynawski też skasowałem
natomiast odpalilismy z DGW doświetlanie zakrętów realizowane przez światła długie :lol: :haha:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Dzisiaj korzystając z wiedzy z tego wątku pogrzebałem trochę w swojej octavii i zaprogramowałem sobie tryb amerykański zamiast skandynawskiego, włączyłem drugie przeciwmgielne światło z tyłu (o dziwo żarówka już tam była i od razu zadziałało) i włączyłem CH/LH.
Ale nie zadziałała mi jedna opcja, na którą liczyłem. Mianowicie "zahaczyłem" sobie potwierdzanie klaksonem otwierania i zamykania samochodu, ale to nie działa. Nadal mam tylko miganie kierunkami. Wiecie może o co chodzi z tym klaksonem? Czemu to nie działa?
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
lilo, Dzięki. Nie wiedziałem, że to funkcja alarmu. Myślałem, że może sam sterownik "remote" ma taką opcję. W końcu jak miga światełkami, to może też titać :szeroki_usmiech
Ale okazuje się, że to jednak za trudne dla niego :P
[ Dodano: Pon 15 Lis, 10 21:13 ]
A tak przy okazji .... Może któryś ma i podrzuciłby na maila labelki do VCDS-a po polskiemu, bo te angielskie mnie troszku wkurzają. Ja mam wersję 912 ale to chyba z innej też się nadają
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
być może tak jak z podświetlaniem nóg, niby u nas w szkodnikach nie można ale kabelek oprawka, żarówka + aktywacja i działa to być może w innych markach z grupy jest jakieś dodatkowe oświetlenie komory silnika które obsługuje sterownik a nie uwidzi tego w żadnej skodzinie, taka moja spiskowa teoria :szeroki_usmiech
Generalnie na koncie tego użytkownika (http://www.youtube.com/user/QuicoPT) kilka innych funkcji oraz pokazy jak to wygląda. Wydaje mi się że można polecić (mnie się też niebawem przyda)
Komentarz